Cat de stransa e legatura dintre tine cel ce ai fost cat un bob de mazare si adultul care esti astazi?
Extrem de importanta. Pentru ca in acel moment a inceput sa iti fie programat viitorul.
Ai avut vreodata senzatia de un gol in tine? Sau ai simtit senzatia ciudata ca iti lipseste ceva? Sau ti s-a intamplat sa faci cumparaturi fara sa ai nevoie cu adevarat de acele lucruri?
„Fetusul se scalda in starile mamei, simte fiecare tresarire a mamei. Simte fericirea si bucuria ei dar si tristetea si toate starile de neliniste.”
Mama ne influenteaza si ne programeaza inca din momentul in care, impreuna cu tatal a luat decizia de a aduce un copil pe lume. Iar toate lipsurile ei din timpul sarcinii, de la lucruri fizice pana la iubire sau atentia tatalui, ti-au fost amprentate tie, cel care ai stat in uterul ei astfel ca acum simti acel ceva lipsa in viata ta.
Atitudinea mamei fata de sarcina si fata de bebelus dar si fata de partenerul ei, are un efect profund asupra dezvoltarii psihologice a copilului.
Mamele pline de iubire dau naștere unor copii mult mai bine dezvoltați, cu o mare încredere în sine, pentru ca ei sunt hraniti cu iubirea și afecțiunea mamelor lor. În schimb mamele nefericite, deprimate sau triste dau naștere unor copii nevrotici, tematori, neincrezatori.
Un rol foarte important il are si tatal si atitudinea lui fata de sarcina si de bebelus.
„Lumea se schimba si se vindeca prin femeie cu iubirea barbatului.”
O mama care nu are alaturi un partener care sa o sprijine, care nu o rasfata, care lipseste din viata de cuplu foarte mult si nu isi asuma responsabilitatea fata de copil, ar trebui sa ia o decizie favorabila pentru ea si pentru copilul din pantecul ei. Cu siguranta, singura ii va oferi copilului o viata mai sanatoasa din punct de vedere emotional, decat daca ar accepta sa ramana cu un partener care in permanenta i-ar aduce doar tristete.
Toate emotiile negative cu care se incarca mama, le va transmite copilului iar copilul creste programat de aceste emotii negative.
In copilarie poate avea stari de nervozitate, nu se va simti iubit, inteles, se va izola de ceilalti copii sau se va retrage intr-o lume a lui, va simti teama si frica de abandon, iar mai tarziu devenit adult ii va lipsi increderea in el si va repeta istoria sau va fi un parinte extrem de grijuliu ceea ce il va face sa isi creasca copilul intr-o bula de protectie, acest lucru fiind nesanatos pentru copil, pentru ca nu ii satisface nevoia de spatiu, libertate si cunoastere.
Din punct de vedere emotional, adultul poate suferi diverse traume, se poate refugia in alcool, droguri etc. pentru a nu resimti acel gol interior.
Este cunoscut cazul unui bărbat care suferea de atacuri de panică severe dublate de bufeuri de căldură și care a fost regresat prin hipnoză în perioada prenatală. Psihiatrul a descoperit atfel că trauma care a stat la baza acelor atacuri de panică s-a produs în luna a șaptea de sarcină, când mama a încercat să avorteze copilul făcând băi foarte fierbinți.
Aceste amintiri ”pierdute” sunt înregistrate de conștiința prenatală și ne pot influența toată viața. Oamenii de știință au descoperit că unul dintre hormonii care stimulează capacitatea de a munci (de a depune efort), oxitocina, șterge această memorie. În timpul procesului de naștere, sistemul copilului este inundat cu acest hormon…un alt hormon matern, ACTH (adenocorticotropina), care reglează fluxul hormonilor stresului, are un efect opus, activând memoria.
De fiecare dată, când mama se sperie sau devine stresată, ”mari cantități din acest hormon pătrund în sistemului copilului, ajutându-l să păstreze o imagine mentală clară și vie a supărării mamei și a efectelor produse de aceasta asupra lui.
Calitatea de părinte reprezintă încă din primele etape ale sarcinii o responsabilitate fizică și psihică.
Inainte de a lua aceasta decizie, asigura-te ca esti pregatit din punct de vedere emotional pentru a aduce in aceasta lume un copil.
Iar daca bebelusul este deja pe drum, ofera-i mangaiere, iubire, vorbeste in permanenta cu el astfel incat sa se simta in siguranta.
Bineinteles ca in zilele noastre daca vrei sa „vindeci” aceste traume, sa umpli aceste lipsuri exista diverse tehnici de vindecare emotionala.
Una dintre ele este Reverse Timeline Healing – Vindecarea inversă a liniei temporale
Metoda presupune întoarcerea în trecut pentru a oferi vindecare sinelui traumatizat în diferite experiențe ale vieții curente si a vieților anterioare. Este o combinație între: Terapie Teta, Regresie, Recadrare, Reîntregirea Sufletului și Echilibrare energetică.
Acum este cel mai bun moment pentru a-ti transforma relatia de cuplu, iti poti reconstrui viata de la 0 si poti aduce in viata ta implinire si satisfactie.
Daca simti ca te pot ajuta, astept sa imi scrii si stabilim impreuna care este cea mai buna varianta pentru tine.
Nu uita sa acorzi un Like paginii de Facebook, pentru a putea ramane in contact cu viitoarele postari de pe blog, iar daca il consideri folositor, poti sa dai si un Share, undeva se afla un prieten de-al tau care are nevoie de aceste cuvinte.
Cu iubire!